Magyar pdf könyvek letöltése

Pdf könyvek letöltése

A pdf könyvek letöltése ma már viszonylag egyszerű. Talán az egyetlen nehézség, hogy a végtelen számú oldalról levadásszuk a számunkra érdekes könyveket. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük az összes olyan magyar vonatkozású oldalt amelyek pdf könyvek letöltése céljából készültek.

 

Pdf könyvek letöltése ingyen, legálisan:

 

Nem kell megijedni, ha a letölthető könyv csak epub/prc (ebook)formátumban érhető el…(!!)

…ugyanis ezen a linken könnyedén alakíthatók az epub, vagy prc könyvformátumok pdf formátumra.

 

Magyar nyelvű pdf könyvek letöltése ingyen, legálisan Abc sorrendben:

Arcanum Kézikönyvtár

Az Arcanum Kézikönyvtárban többnyire szépirodalmi műveket, néprajzi gyűjteményeket, enciklopédiákat, szótárakat, lexikonokat, illetve város- és családtörténeteket böngészhetünk.  (arcanum.hu)

ArchívNet

Az ArchívNetet 2001-ben a Magyar Országos Levéltár alapította. Az ArchívNet lényegében a huszadik századi történelem vonatkozásában szerkesztett elektronikus gyűjtemény, ami a történelem iránt érdeklődők számára kész kicsesbánya, ugyanis széles palettán kínál részletes történelmi tudást, vagy forrást. (archivnet.hu)

Digitális Irodalmi Akadémia

Viszonylag széles skálán tudunk keresni a letölthető könyvek palettáján. Többek között: Bibliográfia, dráma, életrajz, esszé, interjú, próza, regény, riport, vers témakörökben.

A rendszer szépen kilistázza ABC sorrendben a találatokat amelyeket még további szűrési lehetőségekkel szűkíthetünk, pontosíthatunk. (opac.dia.hu)

Digitális Tankönyvtár

A Digitális Tankönyvtár főként szakirodalmi műveket tartalmaz. A felület legfőbb célja, hogy a magyar tudományos tartalmak mindenki számára elérhetők legyenek. Közel 4000 könyvet és 6000 folyóiratot böngészhetünk a Digitális Tankönyvtár adatbázisában. (tankonyvtar.hu)

Hungaricana

A Hungaricana a(z NKA) Nemzeti Kulturális Alap által támogatott platform, amely a digitalizált közgyűjteményeket hivatott közreadni. A Hungarican databázisa 2018-ban már több mint tíz millió bedigitalizált oldalt prezentált az érdeklődők számára. (hungaricana.hu)

Képregény múzeum blog

Ahogy a címből is kiderült, a Képregény múzeum blog régebbi magyar képregényeket, illetve magyarul megjelent képregényeket tesz elérhetővé, böngészhetővé. (kepregenymuzeum.blog.hu)

Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet egy nyilvános online gyűjtemény, amely főleg oktatási és kulturális célú intézmények digitalizált anyagait teszi elérhetővé számunkra. Az adatbázisa föleg magyar múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, digitalizált anyagait tartalmazza. (mandarchiv.hu)

Magyar Elektronikus Könyvtár

Magyarország talán leggazdagabb pdf könyvek lelőhelye. Ne lepődj meg, az oldal mind megjelenésben, mind kereshetőségben elég oldschool, viszont cserébe jól kategorizált és elképesztő mennyiségű, több mint 14.000 ingyen letölthető könyvet böngészhetünk. Szerencsére a paletta is igen széles.

A regényektől egészen az enciklopédiákig, verses kötetek, kéziratok, térképek és szakkönyvek is vannak szép számmal. (mek.oszk.hu)

Papírontúl

Papirontul.hu oldalon több, mint 1200 e-könyvet tölthetünk le ingyenesen és nem mellesleg jogszerűen is. A letölthető pdf könyvek többsége a fenti MEK-ről származik, amelyek letöltési linkjét közvetlenül is megtalálod a Papírontúl táblázatában.

Nem kell amiatt megijedni, hogy az oldalról elérhető legtöbb könyv epub/prc (ebook)formátumban érhető el, ugyanis ezen a linken könnyedén konvertálhatók át a könyvek pdf formátumra.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: