Hasznos informatikai könyvek pdf formátumban ingyen

Hasznos informatikai könyvek pdf formátumban

Összegyűjtöttük számodra az informatikai könyvek letölthető pdf listáját. Még ha nem is vág a szakmádba érdemes foglalkoznod vele alap szinten, hiszen ez a jövő.

 

Hasznos informatikai könyvek pdf

Az elektronikus információs rendszerek biztonságának menedzselése Könyv letöltése
Banki informatika Könyv letöltése
ECDL – információs és komunikációs technológiák alapismeretei Könyv letöltése
Gazdaság Informatika Könyv Könyv letöltése
Hogyan gondolkozz úgy, mint egy informatikus: Tanulás Python 3 segítségével Könyv letöltése
Informatikai alapismeretek Könyv letöltése
Informatikai algoritmusok Könyv letöltése
IT alapismeretek Könyv letöltése
Számítástechnikaés könyvtárhasználat Könyv letöltése
Számítástechnikai alapismeretek Könyv letöltése

 

Mi az IT/informatika és miért hasznosak az informatikai könyvek?

Az informatika, vagy rövidítve az IT, a számítógépek használata mindenféle elektronikus adat és információ létrehozására, feldolgozására, tárolására, visszakeresésére és cseréjére. Az informatikát jellemzően az üzleti tevékenységek keretében használják, szemben a személyes vagy szórakoztató technológiákkal.

 

Az informatika az információs és kommunikációs technológia

Az IT rendszer általában egy információs rendszer, egy kommunikációs rendszer, vagy pontosabban egy számítógépes rendszer. Beleértve az összes hardvert, szoftvert az operációs rendszereket, kiemelten a linux disztribúxiókat. Emellett a perifériás berendezést, amelyet az IT-felhasználók egy korlátozott csoportja üzemeltet.

Az emberek azóta tárolják, keresik, manipulálják és kommunikálják az információkat, amióta a mezopotámiai sumérok i. e. 3000 körül kifejlesztették az írást. A mai értelemben vett információtechnológia kifejezés azonban először egy 1958-as, a Harvard Business Review-ban megjelent cikkben jelent meg; a szerzők, Harold J. Leavitt és Thomas L. Whisler megjegyezték, hogy “az új technológiának még nincs egyetlen bevett neve sem. Nevezzük információs technológiának (IT)”.

Definíciójuk három kategóriából áll: a feldolgozási technikák, a statisztikai és matematikai módszerek alkalmazása a döntéshozatalban, valamint a magasabb rendű gondolkodás szimulálása számítógépes programok segítségével. A kifejezést általában a számítógépek és a számítógépes hálózatok szinonimájaként használják, de más információterjesztési technológiákat is magában foglal, mint például a televízió és a telefon.

Egy gazdaságon belül számos termék vagy szolgáltatás kapcsolódik az információs technológiához, beleértve a számítógépes hardvert, a szoftvert, az elektronikát, a félvezetőket, az internetet, a távközlési berendezéseket és az elektronikus kereskedelmet.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: